Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht / Musique Royale de la Force Aérienne Belge

Dominique LECOMTE

Afkomstig van Elouges. Geboren op 7 december 1964.

Zijn eerste stappen in de muziekwereld zet hij op 6-jarige leeftijd in de schoot van de “Royale Fanfare Communale”en daarna aan de muziekschool aan Colfontaine.

Het is aan het Koninklijk Conservatorium van Mons dat hij in 1982 de eerste prijzen van Euphonium en Kamermuziek behaalt.

Als bastuba speelt hij in diverse orkesten en is assistent lesgever in de klas van Kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel van 1998 tot 2001.

Gepassioneerd door de orkestdirectie is hij dirigent van de “Koninklijke Filharmonie” van Jette sinds 1989 alsook van de Société Royale “Les Chasseurs” van Binche sinds 1997.

In 1982 slaagt hij voor het rekruteringsexamen voor de Militaire Muziekkapellen en vervoegt de Muziekkapel van de Interne Strijdkrachten te Arlon.

In 1985 doet hij mutatie naar de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht onder leiding van Majoor Kapelmeester Alain Crepin.

In 2006 slaagt hij in het concours voor 1ste solist voor euphonium en de examens van lessenaaraanvoerder.

Hij is benoemd in de graad van Adjudant-chef lessenaanvoerder in maart 2007.

Op het examen voor onderkapelmeester, in maart 2010, behaalt hij de eerste plaats en op 1 april 2010 is hij benoemd in de graad van Adjudant-Majoor Onderkapelmeester van de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.