Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht / Musique Royale de la Force Aérienne Belge

Guido DE VALCK

Dhr. Guido De Valck werd geboren op 04/09/1962 te St. Joost-Ten-Node.
Getrouwd met Gerda, vader van twee kinderen: Glenn en Lana, beiden amateurmuzikanten, en wonende in Merchtem-Peizegem ( Vlaams-Brabant)

Begon mijn muzikale stapjes op 6 jarige leeftijd op de bugel bij de plaatselijke muziekvereniging in Wemmel, gebeten door de muziekmicrobe waarbij mijn vader een heel grote rol speelde als amateurtrombonist.
Dat mijn leven in het teken van de muziek stond en nog steeds staat, blijkt uit volgende diploma’s.
In de volgende 10jaar behaalde ik aan de Rijksacademie van Brussel de Regeringsmedailles Trompet en Cornet bij Dhr. Louis Verrekt ( 2de solist Nationaal Orkest).
Na mijn studies ( Moderne- Wetenschappen) aan het Jan-van- Ruusbroec-college te Laken, toelatingsexamen gedaan aan het Koninklijk Vlaams Muziekconcervatorium te Antwerpen.
Behaalde Eerste Prijzen Notenleer, Trompet bij Dhr. Valgaeren ( 1ste solist Nationaal Orkest), Kamermuziek bij Dhr. Theo Mertens ( befaamd Belgisch Trompetvirtuoos), evenals de getuigschriften Pedagogie en Transpositie.
Een eerste prijs Geschreven Harmonie en een tweede jaar Contrapunt maakt de reeks compleet.
In 1984 geslaagd voor het ingangsexamen Trompet bij de Muziekkapellen van Het Belgische leger, en ingelijfd bij de Muziekkapel van de Ardense Jagers te Aarlen.

Na omzwervingen bij de Muziekkapel van de Grenadiers te Brasschaat werd ik in 1989 gemuteerd naar de Muziekkapel van de Marine te Oostende.
In 2005 geslaagd voor solist Trompet en Bugel bij de Muziekkapel van de Marine.

In 2009 geslaagd voor de proef van lessenaanvoerder en werd in september 2012 in deze functie, als Adjudant-chef, benoemd bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht te Bevekom ( Beauvechain).

Gedurende 23 jaar was ik dirigent bij de Muziekmaatschappij Sint-Martinus in Melsbroek en sinds 2001 ook bij de Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Machelen.
Naast mijn functie als dirigent, ben ik ook lesgever koperblaasinstrumenten  bij deze verenigingen.
Daarnaast zetel ik regelmatig als jurylid en medewerker ( Paco) bij de Koninklijke Muziekfederatie Vlaams-Brabant, later omgevormd tot Vlamo Vlaams-Brabant (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie)